Κοινωνικό έργο

Ένα πλέγμα ποικίλλων δράσεων σχεδιάζεται κάθε χρονιά: Υιοθεσίες μέσα από φορείς και ιδρύματα, συνεργασίες και προσφορά υλικών σε σχολεία και χώρους όπου φιλοξενούνται παιδιά

 

Τα παιδιά είναι βασικοί συμμετέχοντες όλων των παραπάνω σχεδιασμών. Μετά από ενημέρωση και ανάπτυξη των θεμάτων μέσα στην ομάδα τους επιλέγουν και ψηφίζουν τι θα ακολουθήσουν.

 

Μέρος του χρηματικού ποσού που απαιτείται συγκεντρώνεται με εργασία των ίδιων των παιδιών από ομαδικές δράσεις όπως το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, εκθέσεις με τις ομαδικές εργασίες των ομάδων κ.α.

Τα παιδιά επίσης μεγαλώνουν φροντίζοντας το περιβάλλον μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης, φυτέματος σε δημόσιους χώρους, κατάρτισης ενημερωτικών φυλλαδίων, εφημερίδας και αφισών.

 

Ολοκληρώνουν τη σχολική χρονιά προετοιμάζοντας την καταληκτική γιορτή τους που πηγάζει μέσα από τα προγράμματα τους και έχει ένα σαφές κοινωνικό μήνυμα.

Action Aid

Μετά τον Nabaraj Malla από την κοινότητα Μπαγιούρα του Νεπάλ ο οπoίος ενηλικιώθηκε, το σχολείο μας προχώρησε το 2016 σε μια νέα αναδοχή του Muhayimana Fideli από την Ρουάντα της Αφρικής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στα χωριά της περιοχής, ζουν κυριολεκτικά στην εξαθλίωση με δραματικές ελλείψεις στην τροφή, το νερό και χωρίς πρόσβαση στη μόρφωση. Οι τραγικές αυτές συνθήκες σημαδεύουν τη ζωή κυρίως των παιδιών, αφαιρώντας τους βίαια το δικαίωμα στην παιδική ηλικία. Μέσω των προγραμμάτων αναδοχής η ACTION AID προσπαθεί να εξασφαλίσει το βασικό δικαίωμα των παιδιών όπως του Muhayimana στην ποιοτική μόρφωση.

Ο Muhayimana μας έστειλε το γράμμα του.

Ευχαριστούμε τα παιδιά μας για το κέφι με το οποίο εργάζονται κάθε χρονιά για το παζάρι, που λαμβάνει χώρα στο σχολείο μας κάθε Χριστούγεννα, με στόχο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδοχής, και όλους εσάς για την ανταπόκριση σας σε αυτό.

'’ΦΛΟΓΑ’'

Το σχολείο μας, στην προσπάθεια του να βρίσκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προχώρησε στη στήριξη των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που φιλοξενούνται στο σπίτι της ”ΦΛΟΓΑΣ” με διάφορους τρόπους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εκτός των άλλων, φτιάξαμε ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!

Σε συνεργασία με τους γονείς και φυσικά τα παιδιά του σχολείου μας  προσφέραμε προσωποποιημένα δώρα για κάθε ένα απο τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του.

Σας ευχαριστούμε όλους που αγκαλιάσατε με τόση αγάπη τη συγκεκριμένη ξεχωριστή δράση μας και ξέρουμε ότι θα είστε δίπλα σε κάθε ανάλογη προσπάθεια.

WWF

Η χελώνα caretta-caretta αποτελεί ένα από τα θαλάσσια είδη ανά τον κόσμο που απειλείται με εξαφάνιση. Στη Μεσόγειο θάλασσα συναντώνται τρία είδη, από τα οποία μόνο ένα βρίσκει καταφύγιο στις Ελληνικές ακτές.

Μέσα από τα προγράμματα της WWF ΕΛΛΑΣ συμμετέχουμε από το 2008 στη δράση της για την υιοθέτηση μιας χελώνας caretta-caretta.

Και αυτή η δράση υποστηρίζεται από το χριστουγεννιάτικο παζάρι που οργανώνουν τα παιδιά μας.

Περιβάλλον

Στα πλαίσια ενασχόλησης με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και αγωγή, προσφέρονται ευκαιρίες στα παιδιά να γνωρίσουν και να διερευνήσουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον συμμετέχοντας σε δραστηριότητες και βιώνοντας ανάλογες εμπειρίες, μέσα από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα όπως οι «Πράσινες Γωνιές»:

 

ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ
Υιοθετήσαμε τη δική μας ”πράσινη γωνιά” στη πόλη μας φυτεύοντας μια Φλαμουριά και κρεμώντας σε αυτήν τις ευχές μας για να μεγαλώσει κοντά μας.

 

ΦΥΤΩΡΙΟ
Δημιουργούμε το δικό μας κηπάκι στην αυλή του σχολείου μας, φυτεύοντας αρωματικά φυτά και βότανα όπως ρίγανη, μέντα, λεβάντα, μαρούλια, λάχανα κ.α. Τα φροντίζουμε, τα ποτίζουμε και περιμένουμε να δούμε πως μεγαλώνουν.

 

”ΦΥΤΟΥΛΗΣ”

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μας παραχώρησε αυτόν τον υπέροχο κήπο για να πειραματιστούμε, να σκάψουμε, να λερωθούμε και να μεγαλώσουμε τα δικά μας λαχανικά και μυρωδικά. Μείνετε συντονισμένοι…

 

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ
Καλλιεργούμε φράουλες, ντοματούλες και πιπεριές στο θερμοκήπιο ώστε να προστατεύονται από τον αέρα και τη βροχή.